Muziek

Waarom muziekonderwijs?

 

Muziekonderwijs stimuleert de creativiteit van kinderen.
Een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen, bevordert discipline en doorzettingsvermogen.
Samen muziek maken leert kinderen rekening te houden met elkaar en geeft veel plezier.
84% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek.

Goed cultuuronderwijs is belangrijk: voor de persoonlijke ontwikkelingen van kinderen, voor hun creativiteit en voor de creativiteit van onze samenleving. Er is groot draagvlak in de samenleving voor cultuureducatie en in het bijzonder voor meer en beter muziekonderwijs. 85% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Daar staat tegenover dat slechts 11% van de scholen vindt dat hun leraren deskundig genoeg zijn om muziekonderwijs te geven. Groepsleerkrachten voelen zich vaak niet bekwaam genoeg voor muziekonderwijs. Ze missen vaak het zelfvertrouwen om bijvoorbeeld te zingen voor en met de klas.

Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.
Voor advies bij het aanvragen van de muziek impuls regeling (voor 1 april 2018) , cultuur educatie met kwaliteit of voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Muziekschool Hoeksche Waard

Marieke de Vries 06-20656512 of een berichtje sturen naar info@muziekschoolhoekschewaard.nl

 

Muziekschool Hoeksche Waard biedt muziekles aan voor alle groepen van de basisschool, een doorgaande leerlijn die voldoet aan SLO doelen en tegelijk een co teaching traject waarin de leerkracht samen met de muziekdocent muzieklessen verzorgd en zijn vaardigheden vergroot.

Er zijn 3 mogelijkheden:

 

Pakket 1

30 muzieklessen door een vakleerkracht (5x6 weken)  voor iedere groep van de basisschool, een doorgaande leerlijn voor groep 1 tot en met 8. Regelmatig presentaties en concertjes eventueel samen met de muziekvereniging uit de buurt.

(dit pakket is  uit te breiden met muziekles voorschoolse educatie 0 tot 4 jaar)

 

Pakket 2

15 muzieklessen door de vakleerkracht en 15 lessen voor de eigen leerkracht met daaraan gekoppeld een co-teaching traject om de deskundigheid van de leerkracht te bevorderen ( 5x 6 weken) Een doorgaande leerlijn voor groep 1 tot en met 8. Regelmatig presentaties en concertjes eventueel samen met de muziekvereniging uit de buurt.

(dit pakket is  uit te breiden met muziekles voorschoolse educatie 0 tot 4 jaar)

 

Pakket 3

6 weken muzieklessen, een periode waarin we werken naar een presentatie in week 6.

(dit pakket is  uit te breiden met een muziekles 'Voorschoolse educatie' van 0 tot 4 jaar)

Pakket 3  kan naar behoefte worden ingevuld. Als de school een thema heeft, een kerstviering, een paasviering, de boeken week of graag wil kennis maken met Muziekschool Hoeksche Waard.

Bij elk pakket is het mogelijk een samenwerking aan te gaan met de plaatselijke harmonie, muziekvereniging of koor waardoor er voor de school uitgebreide presentatie mogelijkheden ontstaan en de kinderen inzicht krijgen in het muzikale aanbod in hun eigen buurt.

Voor advies bij het aanvragen van de muziek impuls regeling (voor 1 april 2018) of voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Muziekschool Hoeksche Waard

Marieke de Vries 06-20656512 of een berichtje sturen naar info@muziekschoolhoekschewaard.nl


Workshops

Om te proeven van ons muzikale aanbod en kennis te maken met de enthousiaste docenten van Muziekschool Hoeksche Waard kunt u een workshop kiezen.


Groep 1 en 2

De Ziekenwagen komt eraan!!

Een workshop voor groep 1 en 2: een les rondom het thema ziek zijn waarin we bewegen, tekenen en zingen.

Duur 45 minuten

Optioneel:

Deze les sluit aan bij de voorstelling Snotje is ziek, een interactieve voorstelling voor in het speellokaal. De voorstelling kunt u ook boeken via de muziekschool.

 

Circus, circus

Een workshop voor groep 1 en 2.
Dansen als clown en een acrobaat, Zingen en goochelen, Muziek maken met een circus orkestje.

Optioneel:

Deze les sluit aan bij de voorstelling Clowntje, een interactieve voorstelling voor in het speellokaal of buiten op het schoolplein. De voorstelling kunt u ook boeken via de muziekschool.


Groep 3 en 4

De Droomboom

Een workshop voor groep 3 en 4

Een workshop muzikaal stripverhaal maken. Wat groeit er achter dat takje? Dat lijkt wel een gebakje! En daar in het topje? Zie ik een lekker dropje! Creativiteit en fantasie als basis voor een bijzondere les.


Workshops

Groep 4 en 5

Toet op je snoet

Een workshop voor groep 4 en 5

Maak kennis met de trompet, probeer eens uit, luister naar het verhaal hoe de trompet is ontstaan. Voel de lucht trillen door de slang. Zou de juf een liedje kunnen blazen op de tuinslang, of op dat kleine mondstukje? ………..Probeer het zelf ook maar eens.

Leuke workshop rondom de trompet . duur 45 min.


Groep 5 en 6

De Citrus Song Show

Een workshop voor groep 5 en 6

Voel je fit en voel je jong doe dan de citrus-song

met citroen of mandarijn voel je je reuzefijn!!

Een vrolijk lied met sinaasappels, glazen flessen, fruitkisten.

Rappen, trommelen, zingen en jongleren.


Groep 6,7,8

Record Your Song

Een workshop voor groep 6,7,8

Maak je eigen lied, neem het op en voer het uit

Samen verzinnen we een thema en maken tekstregels in kleine groepjes. Op basis van een bekende instrumentale track componeren wij ons eigen lied. Als het lied klaar is om uit te voeren staat de microfoon voor de klas………

Duur 2 uur

Voor advies bij het aanvragen van de muziek impuls regeling (voor 1 april 2018) , cultuur educatie met kwaliteit of voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Muziekschool Hoeksche Waard:

Marieke de Vries 06-20656512 of een berichtje sturen naar info@muziekschoolhoekschewaard.nl

Hits: 16