[PERSBERICHT oktober 2019]

Nieuwe cursussen bij de Muziekschool Hoeksche Waard

 

Vanaf woensdag 30 oktober start de cursus Muziek voor 0 tot 4 jarigen

Beleef samen met je kind het plezier van muziek! Muziek is contact maken, ontdekken en beleven.
In deze cursus gaan kinderen (van 0 tot 4 jaar) samen met (groot)ouders het plezier van muziek beleven. De lessen bestaan uit een scala van muziek- en spelactiviteiten zoals liedjes zingen, spelen, bewegen op live muziek en luisteren. De muzikale activiteiten dragen bij aan de muzikale ontwikkeling maar ook aan de taal- en motorische ontwikkeling van het kind.
Het betreft de cursusen Muziek op Schoot & Muziek voor Peuters.
De cursussen worden gegeven op de CBS ‘De Regenboog’ te Zuid Beijerland van
9.30 uur tot 10.15 uur. De kosten voor de tien lessen bedragen € 80,00.
Inschrijven kan via www.muziekschoolhoekschewaard.nl

Viool, Keyboard, Gitaar of......wat kies jij??

De muzieklessen op de scholen beginnen weer.

Op verschillende scholen in de Hoeksche Waard kan je na de herfstvakantie, samen met andere kinderen,

in tien lessen kennismaken met muziekinstrumenten.

De kennismakingslessen vinden plaats op CBS ‘De Hoeksteen’, CBS ‘Keuchenius’ in Oud Beijerland, CBS ‘De Regenboog’ in Zuid Beijerland, OBS ‘De Molenwiek’ in Mijnsheerenland en CBS ‘De Bouwsteen’ in ‘sGravendeel.

Wil je kennismaken met een bepaald instrument, kijk dan op www.muziekschoolhoekschewaard.nl/oriëntatiecursus of er een school bij jou in de buurt is waar je deze lessen na schooltijd kunt volgen. Wil je ook graag muziekles op jouw school, bel dan met 0629412307.

 

[PERSBERICHT november 2019]

Muziekschool Hoeksche Waard zet nieuwe stap

 

Naast de particuliere muzieklessen is Muziekschool Hoeksche Waard reeds een aantal jaren actief binnen het Basisonderwijs. Momenteel worden op ruim tien basisscholen klassikale muzieklessen verzorgd door gekwalificeerde docenten van de Muziekschool. Daarnaast wordt het onderwijzend personeel gecoacht om ook zelf de muzieklessen te kunnen geven. Inmiddels zijn er contacten gelegd met Muziekverenigingen binnen de Hoeksche Waard en is het inmiddels met een aantal gekomen tot een structurele samenwerking.

De landelijke organisatie “Meer Muziek In De Klas’’ heeft tot doel alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs aan te bieden.

Inmiddels zijn her en der in het land convenanten getekend tussen deze organisatie, muziekscholen en gemeentes.

Zo is er onlangs een akkoord gesloten met de gemeente Hellevoetsluis, die structureel muziekonderwijs wil ondersteunen voor 3000 basisschoolkinderen.

Op 16 oktober jl. heeft bestuurslid en docent Bart-Jan van der Linden van de Stichting Muziekschool Hoeksche Waard het vlaggetje overgenomen van de wethouder Cultuur van Hellevoetsluis.

Muziekschool Hoeksche Waard streeft er naar om, in navolging van Hellevoetsluis, zo spoedig mogelijk alle basisschoolkinderen van structureel muziekonderwijs te voorzien. Daartoe is een stuurgroep opgericht, o.a. ondersteund door de gemeente Hoeksche Waard, de twee grote scholenkoepels en de orkestenfederatie,  die zich bezig gaat houden met de realisering van dit plan.

Het mag bijzonder worden genoemd dat een gemeente, die nog volop bezig is nieuwe beleidsplannen uit te stippelen, Cultuurbeleid hoog op de agenda heeft staan.