Wil jij DWARSFLUIT leren spelen?

De fluit is een houten blaasinstrument. Je blaast in tegenstelling tot andere blaasinstrument over het kopstuk heen in plaats van erdoor. Het kopstuk heet ook geen mondstuk. Je hebt veel lucht nodig om een goede toon te kunnen maken. Vroeger waren ze eerst van beenderen en later van hout. Meneer Böhm heeft een kleppensysteem bedacht en zo worden de fluiten nog steeds gemaakt. Meestal zijn ze van zilver. Je hebt naast de fluit nog een andere bekende fluit, namelijk de piccolo, welke hoger klinkt en vaak boven de orkesten uit kon klinken.

De altfluit klinkt mooi in fluitensembles. In zo'n ensemble hoor je verschillende soorten fluiten samenspelen, waaronder piccolo, fluit, altfluit en basfluit. De fluit komt voor in verschillende genres, zoals Cubaanse muziek en salsa muziek. Bekende fluitisten: James Galway, Emmanuel Pahud, Berdien Sternberg, Thijs van Leer (Focus, pop), Ian Anderson (Jethro Tull, pop).

Monica Kemink

“Ik speel voornamelijk popmuziek, maar voel me in verschillende genre’s thuis. Ik heb gespeeld in bigbands, combo’s en als saxofonist in blazerssecties in diverse coverbands. Ik studeerde af als pop-sessie-muzikant aan het conservatorium in Haarlem. Tijdens de opleiding speelde ik samen met Roel van Velzen en Berget Lewis. Daarna nam ik deel aan musical 'De Marathon’ en speelde ik met de band ‘ENORM’ een kersttour. Sinds 2018 ben ik bandlid bij de muzikale theatertour 'Symphonic Rock Night’, sinds 2021 bij fusionband ‘Stratus’ en sinds 2022 bij K3-tributeband ‘Alle kleuren’. Ik speel ook met docent Simon Dekker in een akoestisch duo gitaar met fluit en saxofoon. Daarnaast speel ik ook regelmatig met een dj

Leslocatie: Oud-Beijerland, zaterdagochtend/middag en woensdag.
Een andere lesdag is mogelijk in overleg.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521