Wil jij DWARSFLUIT leren spelen?

De fluit is een houten blaasinstrument. Je blaast in tegenstelling tot andere blaasinstrument over het kopstuk heen in plaats van erdoor. Het kopstuk heet ook geen mondstuk. Je hebt veel lucht nodig om een goede toon teb kunnen maken. Vroeger waren ze eerst van beenderen en later van hout. Meneer Böhm heeft een kleppensysteem bedacht en zo worden de fluiten nog steeds gemaakt. Meestal zijn ze van zilver. Je hebt naast de fluit nog een andere bekende fluit, namelijk de piccolo, welke hoger klinkt en vaak boven de orkesten uit kon klinken.

De altfluit klinkt mooi in fluitensembles. In zo'n ensemble hoor je verschillende soorten fluiten samenspelen, waaronder piccolo, fluit, altfluit en basfluit. De fluit komt voor in verschillende genres, zoals Cubaanse muziek en salsa muziek. Bekende fluitisten: James Galway, Emmanuel Pahud, Berdien Sternberg, Thijs van Leer (Focus, pop), Ian Anderson (Jethro Tull, pop).

Bianca Jonkers

“Met veel plezier speel ik verschillende genres: klassieke muziek, wereldmuziek en lichte muziek. Ik speel ik het combo 'Pruebo Mayo' (latin), met koren en in operettegezelschappen, zoals het Bergse Operette Vereniging, op kleine festivals, klassieke concerten en mijn zelf-georganiseerde leerling concerten. Ik heb bij verschillende musicalproducties gespeeld, zoals 'Kruimeltje' in het Efteling theater en 'de Lion King' bij van den Ende. Mijn muzikale interesse in dan ook breed en dat wil ik ook graag bij de leerling over brengen. In 2006 studeerde ik af aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts tegenwoordig) op dwarsfluit en kamermuziek en in 2008 behaalde ik mijn diploma op hetzelfde conservatorium in de richting schoolmuziek, waardoor ik naast privéles 15 jaar op scholen heb lesgegeven.”

Leslocatie: basisschool Keuchenius, Weegpad 6 in Oud-Beijerland op maandag middag- en avond (andere locatie in overleg).

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-29412307