Wil jij DWARSFLUIT leren spelen?

De fluit is een houten blaasinstrument. Je blaast in tegenstelling tot andere blaasinstrument over het kopstuk heen in plaats van erdoor. Het kopstuk heet ook geen mondstuk. Je hebt veel lucht nodig om een goede toon te kunnen maken. Vroeger waren ze eerst van beenderen en later van hout. Meneer Böhm heeft een kleppensysteem bedacht en zo worden de fluiten nog steeds gemaakt. Meestal zijn ze van zilver. Je hebt naast de fluit nog een andere bekende fluit, namelijk de piccolo, welke hoger klinkt en vaak boven de orkesten uit kon klinken.

De altfluit klinkt mooi in fluitensembles. In zo'n ensemble hoor je verschillende soorten fluiten samenspelen, waaronder piccolo, fluit, altfluit en basfluit. De fluit komt voor in verschillende genres, zoals Cubaanse muziek en salsa muziek. Bekende fluitisten: James Galway, Emmanuel Pahud, Berdien Sternberg, Thijs van Leer (Focus, pop), Ian Anderson (Jethro Tull, pop).

Remko de Landmeter

Vanaf mijn tiende levensjaar ben ik al betoverd door de prachtige klanken van de fluit en die liefde is altijd gebleven. Na mijn klassieke opleiding aan het conservatorium onder begeleiding van fluitist Raymond Delnoye, heb ik mijn horizon verbreed naar improvisatie en wereldmuziek. Dit bracht me naar verschillende landen, waar ik in contact kwam met getalenteerde muzikanten uit Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Ik heb deel uitgemaakt van diverse musicalproducties, waaronder The Lion King, Come from Away en de recente tour van Les Misérables in Nederland en België.
Ook heb ik bijdrage geleverd aan verschillende filmscores, waarbij ik een scala aan fluiten bespeelde in bioscoopfilms zoals De Piraten van Hiernaast, de natuurdocumentaire Wolf en de televisieserie Van der Valk.

Onlangs heb ik mijn thuis gevonden in de Hoekse Waard, waar ik werkzaam ben in mijn eigen opnamestudio. Met enthousiasme breng ik mijn passie voor de fluit over op mijn leerlingen en begeleid ik hen naar een prachtige klank."

Leslocatie: Oud-Beijerland, donderdagmiddag.

Een andere lesdag is mogelijk in overleg.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521