MEDIA

Zomerconcert 2023 was SUPER!

Het was een spetterend en geslaagd optreden! Deze keer waren we te gast in Dorpshuis de Swaensvoet in Nieuw-Beijerland. Het was een heel goede locatie voor ons concert!

BUBBELS EN BELLEN.

Opera Tralala gaf een kindervoorstelling waar de kinderen lekker mee konden doen!
1 april en het was geen grap, zongen bij Opera Tralala de bubbels en bellen!
De zaal was 2x zaal vol voor opera Tralala in het RHO theater te Numansdorp. Kinderen en ouders hebben genoten. Muziekschool Hoeksche Waard kijkt met genoegen terug op een heerlijke ochtend vol bubbels en bellen!

Kom vooral de volgende keer ook lekker zingen!

Kerstconcert 2022 was zeer geslaagd!

Het kerstconcert in Heinenoord vond paats op maandagavond 19 december in de Petrakerk te Heinenoord. Het was het 2e concert dat de Muziekschool Hoeksche Waard organiseerde voor alle leerlingen.

Zie onze facebookpagina voor de meest recente berichten.

Zomerconcert Muziekschool Hoeksche Waard

Nieuw-Beijerland - De leerlingen van Muziekschool Hoeksche Waard verzorgen het jaarlijkse Zomerconcert en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Nieuwe koers Méér Muziek in de Klas!

Het programma ‘Méér kunst en cultuur in School en Omgeving’ werd vandaag afgetrapt door onze erevoorzitter Koningin Máxima en minister Wiersma op kindcentrum O3 in Den Haag.

Doe mee met “Bubbels en Bellen”

Numansdorp - Wist jij dat een zeepbel kan zingen en hoe klinken bubbels in je priklimonade? Bubbels en bellen is een vrolijke mee-doe-voorstelling van Opera Tralala voor kinderen van 1 tot 6 jaar. 

Muziekschool Hoeksche Waard start nieuwe cursussen

In de Hoeksche Waard zijn steeds meer activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Gezellig samen spelen op de speelochtenden van de stichting Welzijn, peuterdans, peutergym, enz. 

Samenwerking: muziekakkoord ondertekend

Op het eiland Hoeksche Waard hebben verenigingen, orkesten, de muziekschool en aanverwante instanties het muziekakkoord ondertekend. 

Ontdek Jouw Instrument

Hoeksche Waard - Vanaf september 2022 gaat de cursus Ontdek Jouw Instrument van Muziekschool Hoeksche Waard van start. Weet je nog niet welk instrument je wilt bespelen en wil je eens uitproberen hoe het is om op muziekles te gaan? Dan is dit de juiste cursus voor jou.

Meer muziek in de klas op obs De Meerwaarde

Strijen - Donderdag 23 juni hebben de leerlingen van de groepen 5 en 6 samen met muziekvereniging Maasmuziek de gehele dag gewerkt aan een muziekproject. 

Feestelijke opening nieuwe ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen

Klaaswaal - Op vrijdag 13 mei opent in Kindcentrum De Blieken de nieuwe ontmoetingsplek “Mini Bliek” met het thema: ”Rondje om de Wereld”. Muziekschool Hoeksche Waard verzorgt een workshop Muziek op Schoot!

Cultuurhuis krijgt met
stichting meer vorm

De plannen voor een Cultuurhuis in het voormalig gebouw van de Willem Alexanderschool in de Jordaensdreef in Oud-Beijerland krijgen steeds meer vorm. De Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard, waarvoor ook al een driekoppig bestuur is geformeerd, is inmiddels in oprichting.

Muziekschool Hoeksche Waard; muziekonderwijs voor jong en oud.

Hoeksche Waard - Bij de Stichting Muziekschool Hoeksche Waard kunnen zowel jong als oud terecht voor muzieklessen in de breedste zin van het woord. Van kennismaken met instrumenten en leren spelen tot muziektheorie, samenspelen en zingen.

Let it snow, docenten muziekschool Hoeksche Waard (kerstgroet)

Máxima brengt muziek in de Hoeksche Waard (Blauw Bloed)

Open dagen van de muziekschool Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Op 11, 18 en 25 september zijn de Open Dagen van de Muziekschool Hoeksche Waard. Op 11 september in Numansdorp, gebouw Wilhelmina, Buttervliet 1. Er worden twee programma’s gepresenteerd i.s.m. muziekvereniging Wilhelmina, van 14.00 tot 15.00 en van 15.15 tot 16.15.

Ukelele leren spelen?

Hoeksche Waard - In de afgelopen weken hebben kinderen op verschillende scholen in de Hoeksche Waard op een Ukelele gespeeld. “De kinderen worden echt blij van dit instrument”, aldus directrice Ingrid Lambermont van basisschool ‘Het Anker’ in Heinenoord.

Kinderen bouwen eigen orgel

Strijen - De groepen 5 en 6 van OBS de Meerwaarde in Strijen hebben zelf een pijporgel gebouwd. Onder leiding van orgeldocent Paul Rotscheid hebben de kinderen gezamenlijk het nieuwe Doe Orgel in elkaar gezet. De muziekschool heeft het Doe Orgel aan kunnen schaffen door een bijdrage uit het Instrumentenfonds HoekscheWaard van Méér Muziek in de Klas

Online muziekles voor alle kinderen

Hoeksche Waard - Momenteel moeten de kinderen van de basisscholen thuis hun schoolwerk maken en kunnen zij niet samen zingen en muziek maken in de klas.

Méér Muziek in de Klas Hoeksche Waard zorgt daarom dat alle kinderen thuis muzieklessen kunnen volgen. De kinderen van groep 4 t/m 8 kunnen online muziekspelletjes doen via het muziekprogramma EARZ. Zij trainen op deze wijze allerlei muzikale vaardigheden zoals noten lezen, ritme, kennis maken met instrumenten en nog veel meer.

Muziek is cool! 1 jaar Meer Muziek in de Klas Hoeksche Waard

Inspiratiesessie Hoeksche Waard: Het opzetten van een muziekdocentenpoule.


Unieke kleine accordeons uit de 3D printer

Sinds maart dit jaar rollen er in Casper Burkhardts AccordeonAtelier  kleine, lichte accordeons uit de 3D printer, geschikt voor gebruik in de klas. Muziekdocent en accordeonist Marieke de Vries had de wereldprimeur: haar klas in Barendrecht mocht als eerste groep in de wereld spelen op deze bijzondere instrumenten.

Marieke de Vries staat praktisch iedere dag voor de klas via de muziekschool Hoeksche Waard. De docenten geven structureel les op 35 scholen aan alle groepen 1 tot en met 8. Iedere zes weken staat er een instrument centraal. De muziekschool beschikt over een ruim assortiment instrumenten zodat kinderen zelf kunnen spelen. 

Als accordeonist geeft Marieke haar leerlingen graag de kans om op een accordeon te spelen, Er bestaan kleine accordeons speciaal voor kinderen, maar die zijn nog best zwaar voor kinderen van groep 3 en 4. En er zitten op die instrumenten veel mogelijkheden die je niet per se nodig hebt in het basisonderwijs.”

De accordeons die Casper Burkhardt heeft ontwikkelt  zijn heel licht en gemakkelijk in gebruik. “ Ik kan er gemakkelijk 8 tegelijk de school indragen”.

Casper Burkhardt, de Nederlandse importeur van accordeons van het Italiaanse merk Pigini, met wie zij al jaren bevriend is, was al langer bezig om kleine accordeons te maken. ‘De vraag naar een ‘berg’ van dit soort instrumenten is jaren geleden ontstaan na een brainstorm sessie tijdens een vakgroep overleg voor accordeonisten.  Je hebt wel kleine houten exemplaren, maar dat is heel arbeidsintensief om te maken, dus duur. Via spuitgieten kwam ik terecht bij het 3D printen. Toen ik de mogelijkheden daarvan zag, liet dat me niet meer los.” “De magie van dit proces, je print niet gewoon een blaadje maar je kunt maken wat je wil en je kunt zelfs plastic restafval gebruiken om een geheel nieuw product te maken. Fascinerend!”

Burkhardt leerde zichzelf driedimensionaal tekenen op de computer en begon te experimenteren met 3D prints samen met industrieel ontwerper Gilles Schuringa. Gilles is met het ontwerpen van dit product afgestudeerd als Master Industrial Design aan de TU Delft, met klinkend resultaat. In week 12 van dit jaar had Marieke de Vries de primeur: “We gingen de school in met een hele stapel cajons en een hele stapel kleine lichte 3D geprinte accordeons in allerlei kleuren. De kinderen mochten kiezen en bijna de hele klas koos de accordeon, zelfs de jongens van groep 8. Ze vonden het geweldig!” 

De accordeons hebben aan de rechterkant een klavier van anderhalf octaaf, toereikend voor gebruik in de klas. De linkerkant is weggelaten: zo kunnen ze het met één hand bespelen. “Je leert hoe het werkt, hoe de balg beweegt en hoe je het vasthoudt. Het liefste zou ik willen dat de toetsen op de accordeons boomwhacker-kleuren hebben. Dat maakt het nog beter bruikbaar in de klas. Dat heb ik nu aan Casper gevraagd, het instrument kan altijd verder worden doorontwikkeld.” 

Casper Burkhardt reageert “dat is nou het leuke van dat printen, je kunt heel makkelijk iets aan het ontwerp veranderen. Je kunt tongblokken erin integreren, schroefjes weglaten, het ene plaatje aan het andere laten vastzetten, noem maar op, alles is mogelijk. We hebben nu workshopinstrumenten gemaakt voor scholen, die hebben geen linkerkant nodig. De volgende fase is dat we een bas kant gaan maken. Die kan er aan de linkerkant zo op worden gezet.” Sommige onderdelen zijn wel van metaal, die kun je ook 3D printen, maar er is bewust gekozen voor staal, dat is stabieler. En de tongen? “Zelfs  die kun je printen, ik denk alleen niet dat de klank mooi wordt, maar ik ga het wel een keer proberen.”

Wie weet kan je over een aantal jaren je eigen plastic flessen in een apparaat gooien, kies je kleur en het formaat en dan komt er aan de andere kant een accordeon uit.

De Belgische deelnemers aan het Concours voor solisten en Kamermuziek testen  de 3D accordeons.


Online open podium Muziekschool

De afgelopen jaren heeft Muziekschool Hoeksche Waard verschillende kerstconcerten verzorgd. Dit jaar kunnen deze concerten door het corona virus niet doorgaan.

Om toch te kunnen genieten van alle kinderen die kerstliedjes spelen of zingen heeft de muziekschool dit jaar een online open podium. Tot 20 december worden op de website en op de facebookpagina van de muziekschool filmpjes geplaatst van kinderen en klassen die speciaal voor dit doel een stukje hebben ingestudeerd.

Juf Margo, de piano juf van de muziekschool verzorgde dit jaar samen met haar leerlingen gezinsconcerten. Een mini concertje speciaal voor het eigen gezin. Een aantal van deze bijzondere concertjes is ook op video gezet. Neem af en toe een kijkje op de website en kom helemaal in de kerstsfeer. www.muziekschoolhoekschewaard.nl

Muzikale tekeningen door groep 4 bij het liedje over Rudolph met zijn rode neus

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521