Wil jij GITAAR leren spelen?

Oorspronkelijk komt het instrument uit Syrië. Het ontstond vanuit een 'Luit'. Het is ook gebaseerd op de Kithara, een snaarinstrument uit de tijd van de oude Grieken. De snaarinstrumenten zijn ontwikkeld over langere tijd in de hele wereld. De luit heeft flink wat meer snaren dan een gitaar en in de Barok kreeg je de barokgitaar, welke minder snaren had. In de vorige eeuw is zo de klassieke gitaar ontstaan die we nu kennen. Gitaristen als Francisco Tárrega hebben een basis gelegd voor de techniek en muziek die nu nog wordt gebruikt. Je hebt ook de staalsnaargitaar. De constructie is zwaarder. De kracht op de snaren is hoger.
De klank is harder en geschikter om bij te zingen. Vaak starten mensen wel op nylon snaren, omdat dit prettiger is voor je vingers. Ook is er meer ruimte om bijvoorbeeld te tokkelen. Gitaren zijn er in veel vormen en maten. Een bekende gitaar is ook de basgitaar. Een bekende gitarist voor de akoestische gitaar is Tommy Emanuel, welke zich had laten inspireren door Chet Atkins. Ze spelen verschillende stijlen, waaronder jazz. Julian Bream speelde veel klassiek repertoire. Django Reinhardt was een bekende Belgische jazzgitarist.

Gerhard Koele

Jonge kinderen zingen en spelen na de eerste les al een liedje op gehoor. Eerst leer ik hen gitaarspelen met de juiste houding en vingerzetting. Als zij na 8 tot 10 lessen een aantal liedjes in hun vingers hebben met de juiste speelhouding, dan gaan zij noten leren lezen, zoals je als kind eerst leert praten en daarna lezen en schrijven.

Met wat oudere leerlingen en volwassenen start ik meestal met akkoorden. Vier lessen zijn dan nodig om je eerste song te spelen. Je krijgt de meest recente liedjes op papier aangeboden compleet met akkoordschema en evt. zangtekst. De lessen wordt gaande weg meer op maat gesneden, passend bij de interesse en mogelijkheden van de leerling.

Wil de leerling noten leren lezen, popsongs spelen en/of zingen bij de gitaar, klassieke of spaanse muziek spelen of een mix daarvan, vrijwel alles is mogelijk. Het speelplezier van de leerling staat voorop want dat vergroot zijn muzikale mogelijkheden en versnelt zijn ontwikkeling.


Leslocatie: Op maandag- en woensdagmiddag in Wijkgebouw 't Gors, Lange meet 31, Oud-Beijerland. Op dinsdagmiddag in Strijen en op donderdagavond in Puttershoek.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-29412307