Wie zijn wij?

Bij de Muziekschool Hoeksche Waard staan kwaliteit en plezier in het musiceren hoog in het vaandel.
Jong of oud, beginner of gevorderd, onze zeer ervaren, bevoegde docenten geven deskundig advies voor het maken van de juiste keuze. Ons aanbod bestaat uit instrumentale lessen, zanglessen, diverse cursussen voor kinderen en theorielessen.

Als kennismaking bieden we iedereen een gratis proefles aan.

Leerlingen van de muziekschool profiteren ook van mogelijkheden tot deelname aan projecten en optredens, bijvoorbeeld het jaarlijkse Kerstconcert

Naast het particulier muziekonderwijs is de Muziekschool actief binnen het Basisonderwijs.
invalshoeken zijn: het aanbieden van structurele muzieklessen en coaching van leerkrachten

MONICA KEMINK

SAXOFOON en dwarsfluit

“Ik speel voornamelijk popmuziek, maar voel me in verschillende genre’s thuis. Ik heb gespeeld in bigbands, combo’s en als saxofonist in blazerssecties in diverse coverbands. Ik studeerde af als pop-sessie-muzikant aan het conservatorium in Haarlem. Tijdens de opleiding speelde ik samen met Roel van Velzen en Berget Lewis. Daarna nam ik deel aan musical 'De Marathon’ en speelde ik met de band ‘ENORM’ een kersttour. Sinds 2018 ben ik bandlid bij de muzikale theatertour 'Symphonic Rock Night’, sinds 2021 bij fusionband ‘Stratus’ en sinds 2022 bij K3-tributeband ‘Alle kleuren’. Ik speel ook met docent Simon Dekker in een akoestisch duo gitaar met fluit en saxofoon. Daarnaast speel ik ook regelmatig met een dj 

MARIEKE DE VRIES

ACCORDEON

“Mijn eerste accordeon kreeg ik van mijn opa toen ik 9 jaar werd; Een blauw exemplaar. Ik heb accordeon gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Miny Dekkers en heb tijdens mijn studie deelgenomen aan het Erasmus Exchange Programme. Ik vorm al jarenlang een duo met klarinettist Sybren Bijleveld en ook ik een duo met bariton/countertenor Meindert Velthuis. Samen met Opera Tralala speel ik Opera voor kleuters. Ook maak ik onderdeel uit van het bestuur van Muziekschool Hoeksche Waard en ben ik coördinator Méér Muziek in de Klas Hoeksche Waard. Ik sta dagelijks voor de klas om muzieklessen te verzorgen op de basisscholen.”

MARIET KAASSCHIETER

KLASSIEKE ZANG
“Ik zing bij diverse koren en orkesten, zoals het 'Nederlands Kamerkoor' en het gezelschap 'Camera Trajectina', waar we repertoire zingen van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. Hier zong ik onder meer de rol van Iris in opera's van Johannes Schenck. Ik heb deel uitgemaakt van vocaal ensemble 'Quink', waarmee we internationale tournees deden. Ik studeerde af in Rotterdam bij Jo Bollekamp en Trudi Koeleman en volgden erna lessen bij onder andere Draijer, Forlano en Dams. Graag zing ik barokmuziek, waaronder Cantates en Passionen van J.S. Bach en latere werken zoals het Requiem en missen van W.A. Mozart, het Requiem van G. Fauré en het Gloria van F. Poulenc. Samen met harpiste Lenie de Meij vorm ik het duo 'Cant'Arpa' en met fluitist Marion Schopman erbij 'het Ronsard trio'.”

MARGREET LUGT

VIOOL
“Ik speel verschillende genres, maar voornamelijk klassiek. Tijdens en na mijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium speelde ik in diverse orkesten, zoals het 'Frysk Orkest', het 'Noord-Hollands Philharmonisch Orkest', kamerorkest 'Arion' en het 'Residentie Orkest'. Ik heb mijn bijdrage geleverd aan concerten van Lee Towers, Fay Lovsky, Kiri Te Kanawa, Paul de Leeuw en bij tv-opnames van 'Nederland zing' met Cor Bakker.”

MARGO GROENEVELD

PIANO
“Ik heb mijn eigen lesmethode methode ontwikkeld voor beginnende pianisten. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met diverse muziekstijlen als klassiek, jazz en pop. Ook leer je om jezelf en andere te begeleiden. Je leert 'catches', zodat je al gauw een herkenbaar liedje kunt spelen. Ik heb in het verleden veel zangers begeleid, een pianoduo gehad en met orkesten meegespeeld. Ik werkte samen met onder meer Corrie Ambachtsheer, Rens van der Zalm, Wim Warman, Roel Spanjers, Leo Vervelde en Ben Martin Weijand. Na mijn conservatoriumstudie heb ik masterclasses gevolgd. Ik speel op diverse gelegenheden zoals cultuurfestivals voornamelijk met duo 'Lomartique' samen met bandoneonist Florita Cesnik. Dit is tangomuziek.”

BART-JAN VAN DER LINDEN.

KEYBOARD
"Ik ben Bart-Jan van der Linden, geboren en getogen in de Hoeksche Waard. Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, richting ‘toegepaste electronica’. Deze richting combineert een traditionele muziek opleiding met elektronische vakken zoals studio en opnametechniek en klanksynthese. Tijdens en na mijn opleiding heb ik in tal van bands en orkesten gespeeld zoals 'Working for the Weekend' en 'The DanceDoktors'. Naast lesgeven op het keyboard geef ik muziekworkshops voor het primair en middelbaar onderwijs. In deze workshops maak ik veelvuldig gebruik van componeersoftware en DAW’s zoals Ableton Live en Pro Tools. Of je nu een classic uit de jaren 60 of de laatste hits van Spotify wilt leren spelen, alle muziekstijlen komen in de les aan bod. Voor Muziekschool Hoeksche Waard doe ik onder andere ook coördinatie voor het project ‘Meer muziek in de klas’."

PAUL ROTSCHEID

KERKORGEL
“Sinds mijn elfde jaar speel ik orgel, voornamelijk klassieke orgelmuziek. Ik studeerde in 1992 af aan het Rotterdams Conservatorium, waar ik ook de opleiding Kerkmuziek afrondde. Ik begeleidde regelmatig koren en solisten. Naast orgeldocent ben ik organist in diverse kerken en geef ik orgelles aan beginners en gevorderden, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Concerten geven doe je als kerkorganist vaak solo (alleen). Hiernaast bezoek ik basisscholen om met de leerlingen een klein orgeltje in elkaar te zetten en zo het instrument onder de aandacht te brengen (het doe-orgel).”

GERHARD KOELE

GITAAR

“Jonge kinderen zingen en spelen na de eerste les al een liedje op gehoor. Eerst leer ik hen gitaarspelen met de juiste houding en vingerzetting. Als zij na 8 tot 10 lessen een aantal liedjes in hun vingers hebben met de juiste speelhouding, dan gaan zij noten leren lezen, zoals je als kind eerst leert praten en daarna lezen en schrijven.

Met wat oudere leerlingen en volwassenen start ik meestal met akkoorden. Vier lessen zijn dan nodig om je eerste song te spelen. Je krijgt de meest recente liedjes op papier aangeboden compleet met akkoordschema en evt. zangtekst. De lessen wordt gaande weg meer op maat gesneden, passend bij de interesse en mogelijkheden van de leerling.”

NELLY VAN DER VEGT

TROMPET

“Ik heb samengespeeld in veel verschillende samenstellingen; circus, symfonie-orkest, theaterorkest, hedendaags muziekensemble, en als soliste in een kerk. Tegenwoordig ben ik lid van een fanfareorkest Concordia en brassband Fellowship band. Naast mijn werk als docent ben ik bestuurslid bij de muziekschool. Je kunt naast trompet ook bij mij terecht voor les op bugel, cornet en bariton.

Naast het koperles, geef ik al 30 jaar theorielessen die behoren bij de HAFABRA opleiding (harmonie/fanfare/brassband). Ook op deze muziekschool kun je examens behalen op A, B, C, D niveau. Dit is meestal een traject van een aantal weken. Ter voorbereiding op een auditie van het conservatorium kunnen privélessen worden gegeven, welke meestal gegeven worden in een traject van een jaar."

JOLANDE SCHENKEVELD

KOOR ZANG
“Na het afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium, behaalde ik mijn docerend musicus diploma in 1996 op de Schumann Academie. Ik ben me daarna meer gaan toeleggen op het coachen van groepen en koren met de nadruk op theaterproducties. Met het koor treden we in de Hoeksche Waard regelmatig op en doen we mee aan evenementen als korendag, parkdagen en jaarlijks organiseer ik een kerstconcert.”

Rosette Kruisinga

Cello
“Ik speel voornamelijk klassiek en in 2016 studeerde ik af aan het Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano (Zwitserland) bij Johannes Goriktzki. Ik heb verschillende optredens gegeven in binnen en buitenland, zoals met het Youtube Symphony Orchestra (2009), Orchestra 440, I Solisti di Pavia, Perpetuum Mobile, Ars Musica e.a. Naast het spelen in orkesten, speel ik ook vaak kamermuziek in binnen en buitenland. Ik maak uit van een vast duo met violist Mattia Zambolin.”

Simon Dekker

Ukulele

“Ik ben van huis uit gitarist en heb veel ervaring met zowel lesgeven als het spelen in allerlei bandjes en gezelschappen. Ik speelde eerst vooral gitaar in bandjes, waaronder bluesbandjes. Momenteel speel ik meer solo, in duo's, zoals met mijn gitaar-saxofoonduo 'One2Relax!' en in ad hoc-formaties. Inmiddels heeft ook de ukulele ook een warme plek in mijn hart gevonden en gebruik ik hem ook in mijn optredens.

Aanvankelijk ben ik de ukulele gaan gebruiken in mijn gitaarlessen voor kinderen als instapinstrument voor gitaar en basgitaar, maar ik ontdekte al snel dat het een volwaardig instrument is met een unieke klank en mogelijkheden.
In mijn lessen gebruik ik een speciaal ontwikkelde methode voor ukulele met kinderen.

Ben jij een tokkelaar in de dop en vind je het leuk om melodietjes en akkoorden te leren spelen of misschien ook liedjes te zingen met eigen gitaarbegeleiding?
Dan gaan we er samen wat moois van maken!

Leslocatie: In overleg. Groepslessen en privélessen. Privélessen in Oud-Beijerland.

STEEF VOOREN

UKULELE
“Ik leerde de ukulele bespelen tijdens een theatertour met Marjolein Meijers (Berini's), die mij een uke in de handen duwde en zei 'Jij speelt deze'. Ik speelde al gitaar en ze vertelde mij dat ik dit instrument dan ook kon bespelen. De 4 snaren hebben dezelfde stemming als de onderste 4 van de gitaar op de 5e positie. Ik begon eerst met drummen, combineerde dat met zang, dat werd zang en gitaar en vervolgens cabaret. 21 jaar speelde ik in het Rotterdams cabaretgezelschap 'De Tunes', waarbij ik verschillende snaarinstrumenten bespeelde. Momenteel speel ik in het cabarettrio 'De Ideale Maten' en het gitaarduo Eric& Steef met Eric Hantelmann. Ik geef veelal les in het Speciaal onderwijs, met name op 'de Ark', 'het Pluspunt' en 'de Willem Alexanderschool'.”

LEONIEKE DE KLEER

HARP
“Ben jij een harper in de dop en wil je ontdekken hoe je dit instrument kunt leren bespelen en gebruiken? Dan ben je bij mij in goede handen. Starten kan vanaf 5 jaar. Samen brengen we je vingers muzikaal tot leven en ontdek jij je talent. Of misschien ben je al gevorderd en wil je meer de diepte in om nog mooier te gaan spelen. Iedereen is welkom. Ik heb ervaring en passie in lesgeven in binnen- en buitenland en met diverse onderwijsvormen. Mijn leerlingen en de eindeloze veelzijdigheid van mijn instrument maken de lessen feestelijk. Zeg ‘JA’ en je bent klaar voor een nieuw avontuur.”

BIANCA JONKERS

DWARSFLUIT
“Met veel plezier speel ik verschillende genres: klassieke muziek, wereldmuziek en lichte muziek. Ik speel ik het combo 'Pruebo Mayo' (latin), met koren en in operettegezelschappen, zoals het Bergse Operette Vereniging, op kleine festivals, klassieke concerten en mijn zelf-georganiseerde leerling concerten. Ik heb bij verschillende musicalproducties gespeeld, zoals 'Kruimeltje' in het Efteling theater en 'de Lion King' bij van den Ende. Mijn muzikale interesse in dan ook breed en dat wil ik ook graag bij de leerling over brengen. In 2006 studeerde ik af aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts tegenwoordig) op dwarsfluit en kamermuziek en in 2008 behaalde ik mijn diploma op hetzelfde conservatorium in de richting schoolmuziek, waardoor ik naast privéles 15 jaar op scholen heb lesgegeven.”

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-29412307