Wil jij PIANO leren spelen?

De piano is een slag-, toets- en snaarinstrument. De voorloper van de piano is de klavecimbel, waarbij de snaren bij het indrukken van een toets werden getokkeld (zoals bij een harp of gitaar). Het instrument zich ontwikkelde tot de piano zoals we nu kennen, omdat de snaren met een hamer werden aangeslagen. Eerst kon je geen nuances aanbrengen, maar door de komst van de fortepiano kon je sterk en zacht spelen. Kortweg werd dit: piano.
Je hebt verschillende soorten piano's. De bekendste zijn de huiskamerpiano, de tafelpiano en de vleugel. Pianisten kunnen soloconcerten geven, maar ook in ensembles en bij orkesten wordt het instrument gebruikt. De stijlen waarin het instrument gebruikt word zijn bijna eindeloos. Enkele bekende klassiek pianisten zijn: Horowitz, Schumann, Richter, Einaudi, Yuja Wang, Lang Lang. Je hebt natuurlijk ook pop pianisten als Billy Joel en Elton John. Bekende jazzpianisten zijn onder andere Bill Evans, Thelonious Monk, Keith Jarret. In Nederland heb je bijvoorbeeld Louis van Dijk, Wibi Soerjadi en Roel van Velzen.

Margo Groeneveld

“Ik heb mijn eigen lesmethode methode ontwikkeld voor beginnende pianisten. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met diverse muziekstijlen als klassiek, jazz en pop. Ook leer je om jezelf en andere te begeleiden. Je leert 'catches', zodat je al gauw een herkenbaar liedje kunt spelen. Ik heb in het verleden veel zangers begeleid, een pianoduo gehad en met orkesten meegespeeld. Ik werkte samen met onder meer Corrie Ambachtsheer, Rens van der Zalm, Wim Warman, Roel Spanjers, Leo Vervelde en Ben Martin Weijand. Na mijn conservatoriumstudie heb ik masterclasses gevolgd. Ik speel op diverse gelegenheden zoals cultuurfestivals voornamelijk met duo 'Lomartique' samen met bandoneonist Florita Cesnik. Dit is tangomuziek.”

Leslocatie: Wijkgebouw 't Gors, Lange meet 31 in Oud-Beijerland op woensdag en vrijdag. Op donderdag Mijnsherenland en Puttershoek.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521