Wil jij SAXOFOON leren spelen?

De saxofoon is een blaasinstrument (houtblazer) welke je in verschillende stijlen tegen kunt komen; klassiek, jazz en popmuziek. Je hebt net als met de zangstem 4 gangbare 'maten': sopraan, alt, tenor en bariton.
Oorspronkelijk kwam de saxofoon voor in de klassieke muziek; In blaasorkesten zoals harmonie en fanfare. Er zijn ook mooie klassieke duetten voor saxofoon en piano geschreven en stukken voor een saxofoonkwartet. Een bekende klassieke saxofonist die zelf ook veel muziek voor saxofoon geschreven heeft is Marcel Mule heeft veel muziek geschreven.

De orkesten die op straat liepen in New Orleans brachten nieuwe muzikale invloeden met zich mee door de invloed van de tot slaaf gemaakte Afrikanen (koloniale tijd), maar ook Zuid-Amerikanen (zuiderburen). De blues en jazz ontstonden en de saxofoon heeft er ook grote rol in gespeeld. Bekende jazzsaxofonisten zijn tenorsaxofonist John Coltrane en altsaxofonist Charlie Parker. De elektronische instrumenten ontstonden en de saxofoon of een blazerssectie paste goed in deze bands. Een bekende popsaxofonist is David Sanborn. Nederland heeft ook zijn bekende saxofonisten, zoals: Candy Dulfer en Benjamin Herman. De lijst houdt hier natuurlijk niet op!

Monica Kemink

“Ik speel voornamelijk popmuziek, maar voel me in verschillende genre’s thuis. Ik heb gespeeld in bigbands, combo’s en als saxofonist in blazerssecties in diverse coverbands. Ik studeerde af als pop-sessie-muzikant aan het conservatorium in Haarlem. Tijdens de opleiding speelde ik samen met Roel van Velzen en Berget Lewis. Daarna nam ik deel aan musical 'De Marathon’ en speelde ik met de band ‘ENORM’ een kersttour. Sinds 2018 ben ik bandlid bij de muzikale theatertour 'Symphonic Rock Night’, sinds 2021 bij fusionband ‘Stratus’ en sinds 2022 bij K3-tributeband ‘Alle kleuren’. Ik speel ook met docent Simon Dekker in een akoestisch duo gitaar met fluit en saxofoon. Daarnaast speel ik ook regelmatig met een dj

Leslocatie: Oud-Beijerland, zaterdagochtend/middag en woensdag.
Een andere lesdag is mogelijk in overleg.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521