Wil jij TROMPET leren spelen?

Het is een koperblaasinstrument. Het is een heel oud instrument. Er zijn 2 gouden trompetten gevonden uit het graf van Toetanchamon, welke gedateerd is rond 1300 jaar voor Christus. In de Middeleeuwen ontstond de techniek om metaal te bewerken door verhitting en een hamer. Zo kwam er een bocht in het instrument. Daarvoor was hij recht. Rond 1750 werd het ventielsysteem uitgevonden en sindsdien is de trompet weinig veranderd. Je kunt het bespelen in alle orkesten, als harmonie, fanfare, symfonie-orkest en brassband. Ook in andere genres komt hij voor, zoals in big bands en jazzbands.

Je hebt ook een kleine trompet (piccolo trompet) en trompetten die anders gestemd zijn, zoals de es-trompet. Koperinstrumenten die nauw verwant zijn, zijn de cornet en bugel. Bekende trompettisten zijn: Maurice André (klassiek), Louis Armstrong, Winston Marsalis, Miles Davis (jazz), In Nederland heb je bijvoorbeeld Eric Vloeimans en Jan van Duijkeren.

Nelly van der Vegt

“Ik heb samengespeeld in veel verschillende samenstellingen; circus, symfonie-orkest, theaterorkest, hedendaags muziekensemble, en als soliste in een kerk. Tegenwoordig ben ik lid van een fanfareorkest Concordia en brassband Fellowship band. Naast mijn werk als docent ben ik bestuurslid bij de muziekschool. Je kunt naast trompet ook bij mij terecht voor les op bugel, cornet en bariton.

Naast het koperles, geef ik al 30 jaar theorielessen die behoren bij de HAFABRA opleiding (harmonie/fanfare/brassband). Ook op deze muziekschool kun je examens behalen op A, B, C, D niveau. Dit is meestal een traject van een aantal weken. Ter voorbereiding op een auditie van het conservatorium kunnen privélessen worden gegeven, welke meestal gegeven worden in een traject van een jaar.

Leslocatie: Wijkgebouw 't Gors, Lange meet 31 in Oud-Beijerland op maandagavond.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-29412307