Wil jij TROMPET leren spelen?

Het is een koperblaasinstrument. Het is een heel oud instrument. Er zijn 2 gouden trompetten gevonden uit het graf van Toetanchamon, welke gedateerd is rond 1300 jaar voor Christus. In de Middeleeuwen ontstond de techniek om metaal te bewerken door verhitting en een hamer. Zo kwam er een bocht in het instrument. Daarvoor was hij recht. Rond 1750 werd het ventielsysteem uitgevonden en sindsdien is de trompet weinig veranderd. Je kunt het bespelen in alle orkesten, als harmonie, fanfare, symfonie-orkest en brassband. Ook in andere genres komt hij voor, zoals in big bands en jazzbands.

Je hebt ook een kleine trompet (piccolo trompet) en trompetten die anders gestemd zijn, zoals de es-trompet. Koperinstrumenten die nauw verwant zijn, zijn de cornet en bugel. Bekende trompettisten zijn: Maurice André (klassiek), Louis Armstrong, Winston Marsalis, Miles Davis (jazz), In Nederland heb je bijvoorbeeld Eric Vloeimans en Jan van Duijkeren.

Ivo van Kouwenhoven

"Getogen in de Hoeksche Waard en nu voorzitter van Muziekschool Hoeksche Waard. Hoe bijzonder kan het leven lopen. Na mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium heb ik me gespecialiseerd in het componeren voor en het dirigeren van jeugdorkesten. Met mijn composities, die wereldwijd gespeeld worden, heb ik al heel wat jeugdige muzikanten enthousiast weten te maken voor muziek. In 2006 richtte ik mijn muziekuitgeverij ‘Himalaya Music’ op en in 2018 ‘Bas & Viola productions’. Door de twee stripfiguurtjes Bas & Viola, komen kinderen op een ludieke manier in aanraking met muziek. Om kinderen een podium, een muzikale ervaring en een muzikale herinnering te bieden organiseer ik door heel Nederland en België de Himalaya Music jeugdfestivals en de Himalaya Music Jeugd Play-ins. Daarnaast doe ik veel jureren op jeugdfestivals. Als gastspreker geef ik regelmatig lezingen in Nederland en België over jeugdbeleid. Daar heb ik ook twee boeken over geschreven: ‘Verder kijken dan de muzieknoot lang is’ en ‘Van opmaat tot slotakkoord’. Mijn derde boek is in voorbereiding en zal gaan heten ‘Kindgericht muziekonderwijs’. Mijn visie is: ‘ik kan niet van alle kinderen sterren maken, maar ik moet ze wel allemaal laten schitteren!’"

Leslocatie: In overleg met de docent.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521