Wil jij een UKULELE leren spelen?

De ukulele uit Hawaï is een viersnarig instrument afgeleid van de Portugese cavaquinho, welke in de 19e eeuw werd meegebracht door immigranten uit Portugal. Er zijn 6 soorten: de sopranino, sopraan, concert, tenor, bariton en bas-ukulele. Het meest populair zijn de sopraan en tenor. Ze hebben als basisstemming G, C, E en A, welke bekend is als de Hawaï tuning. In Europa raakte de Ukulele in zwang door George Formby, een brits komiek uit de jaren veertig, die de banjolele bespeelde (combinatie ukulele en banjo).

In Nederland ontstond al eerder een Hawaï rage, waarbij bands als de Kilima Hawaiians de ukulele en steelguitar bespeelden. Groot pleitbezorgers van het instrument waren George Harrison (The Beatles), Eddie Vedder (Pearl Jam), Israel Kamakawiwo'ole (van 'Somewhere over the rainbow'), Tiny Tim en in Nederland onder andere Brigitte Kaandorp.

Wil je een korte cursus ukulele volgen? Dat kan ook!

Steef Vooren

“Ik leerde de ukulele bespelen tijdens een theatertour met Marjolein Meijers (Berini's), die mij een uke in de handen duwde en zei 'Jij speelt deze'. Ik speelde al gitaar en ze vertelde mij dat ik dit instrument dan ook kon bespelen. De 4 snaren hebben dezelfde stemming als de onderste 4 van de gitaar op de 5e positie. Ik begon eerst met drummen, combineerde dat met zang, dat werd zang en gitaar en vervolgens cabaret. 21 jaar speelde ik in het Rotterdams cabaretgezelschap 'De Tunes', waarbij ik verschillende snaarinstrumenten bespeelde. Momenteel speel ik in het cabarettrio 'De Ideale Maten' en het gitaarduo Eric& Steef met Eric Hantelmann. Ik geef veelal les in het Speciaal onderwijs, met name op 'de Ark', 'het Pluspunt' en 'de Willem Alexanderschool'.”

Leslocatie: Ik geef voor de muziekschool alleen groepslessen. Locatie en tijden kunnen hiervoor in overleg worden afgesproken.

Media

Regelmatig is Muziekschool Hoeksche Waard te vinden in de media.

Bekijk hier al onze berichten en filmpjes van de afgelopen periode.

kom je ook een
proefles doen?

Vul je naam in!
Vul je leeftijd in!
Geef je voorkeur aan!
Vul je adres in!
Vul je postcode in!
Vul je woonplaats in!
Vul je e-mailadres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Invalid Input

Stichting Muziekschool
Hoeksche Waard
Gatsedijk 25
3299LA  Maasdam
KvK nummer: 64803236

Voor algemene vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27472521